Phase 7 GENERAL ELECTRIC

Chapter several GE 23.08.2019
 Chapter several GE Dissertation

п»їInternational Business: The modern Realities, Global Edition, 3e (Cavusgil) Part 7 Personal and Legal Systems in National Conditions

1) The immediate cause of country risk can be described as legal or perhaps political element. Answer: THE CASE

Difficulty: Easy

Skill: Concept

Objective: 7-1

AACSB: Characteristics of the global economy

2) Trade assemblage are part of a country's legal program.

Answer: BOGUS

Difficulty: Easy

Skill: Strategy

Objective: 7-2

AACSB: Characteristics of the global economy

3) Country risk is present in select nations.

Answer: FALSE

Difficulty: Easy

Skill: Idea

Objective: 7-2

AACSB: Dynamics of the global economy

4) Most democracies include portions of socialism.

Response: TRUE

Problems: Easy

Skill: Concept

Target: 7-3

AACSB: Dynamics from the global economic climate

5) A democratic government seeks to control not only every economic and political things but likewise the behaviour, values, and beliefs from the citizenry. Answer: FALSE

Problems: Easy

Skill: Concept

Objective: 7-3

AACSB: Dynamics of the global economic system

6) Totalitarianism's fundamental tenet is that capital and wealth should be vested in the express and applied primarily as a method of production rather than intended for profit. Answer: FALSE

Difficulty: Easy

Skill: Concept

Aim: 7-3

AACSB: Dynamics with the global overall economy

7) Socialism is based on a collectivist ideology which assumes that the ordinaire welfare of individuals outweighs the welfare of the individual. Answer: TRUE

Difficulty: Convenient

Skill: Principle

Objective: 7-3

AACSB: Mechanics of the global economy

8) Democracy is characterized by limited governmental disturbance. Answer: TRUE

Difficulty: Convenient

Skill: Principle

Objective: 7-3

AACSB: Characteristics of the global economy

9) Democracy is closely linked to openness.

Solution: TRUE

Problems: Easy

Skill: Concept

Objective: 7-3

AACSB: Dynamics in the global overall economy

10) A market economy is also called a on the inside planned overall economy. Answer: PHONY

Difficulty: Easy

Skill: Strategy

Objective: 7-3

AACSB: Dynamics of the global economy

11) In a marketplace economy, the federal government may get involved to address the inequalities that market financial systems sometimes create. Answer: THE CASE

Difficulty: Average

Skill: Principle

Objective: 7-3

AACSB: Mechanics of the global economy

12) Market forces and totally free trade are encouraged in democracies. Answer: TRUE

Difficulty: Easy

Skill: Concept

Objective: 7-4

AACSB: Dynamics in the global overall economy

13) Prevalent law originated in the United States.

Answer: FALSE

Difficulty: Easy

Skill: Concept

Aim: 7-4

AACSB: Dynamics in the global economy

14) Municipal law is somewhat more flexible compared to the other legal systems. Answer: FALSE

Difficulty: Easy

Skill: Concept

Target: 7-4

AACSB: Dynamics from the global economic climate

15) Prevalent law is usually known as code law.

Response: FALSE

Problems: Easy

Skill: Concept

Target: 7-4

AACSB: Dynamics in the global economic climate

16) Common law is primarily judicial in origins and depending on court decisions. Answer: ACCURATE

Difficulty: Average

Skill: Concept

Objective: 7-4

AACSB: Dynamics of the global economy

17) Civil regulation is mostly legislative in origin and based on laws and regulations passed simply by national and local legislatures. Solution: TRUE

Difficulty: Moderate

Skill: Concept

Aim: 7-4

AACSB: Dynamics of the global economy

18) Similar to most legal systems, Islamic regulation evolves with changing times to better focus on the Islamic society. Solution: FALSE

Problems: Moderate

Skill: Concept

Goal: 7-4

AACSB: Dynamics of the global economic climate

19) From the five types of participants that are active in transforming political and legal devices, the public sector is the most important. Solution: TRUE

Problems: Easy

Skill: Concept

Target: 7-5

AACSB: Dynamics with the global economic system

20) Special interest groupings serve the interests of particular countries, industries, or...

Netflix Undergoing a Strategy Change Essay

News